MKS Tarnovia - strona nieoficjalna

statystyki szczegółowe

List Otwarty

• autor: Redakcja, 2012-03-19 12:44

Do naszej redakcji wpłynął list odnośnie sytuacji w klubie „Tarnovia” który publikujemy poniżej.

LIST OTWARTY

Zbulwersowany ostatnimi wydarzeniami w Tarnovii, brakiem troski o obiekty klubu, zaniedbaniami i świadomą dewastacją obiektów protestuję przeciwko działaniom obecnych władz klubu a w szczególności przeciwko prezesowi Rady Nadzorczej.

W Tarnovii prowadzona jest fatalna praca szkoleniowa. Od lat nie wychowano ligowego zawodnika a większość piłkarzy oddaje się do innych klubów za grosze bądź nawet za darmo osłabiając przy tym szczupłe kadry seniorów czy juniorów.

Do tego dochodzi katastrofalna organizacja w klubie a właściwie jej brak.  Prowadzona jest niejawna polityka finansowa.  Na co zostały spożytkowane środki które kilka lat temu przekazał ówczesny minister sportu Tomasz Lipiec? Gdzie się podziały pieniądze (ok. 70 tyś. zł) za poprowadzony elektryczny kabel  przez tereny klubu? Ile klub otrzymał pieniędzy za sprzedaż Mateusza Klicha z Cracovii do  VfL Wolfsburg? W końcu za jakie kwoty wynajmowane jest boisko i szatnie innym drużynom na treningi jak np. Pogoni Szczecin czy też mecze jak np. Ciężkowianka Ciężkowice – Pogoria Pogórska Wola i przede wszystkim gdzie one trafiają?

Osobny temat to oddanie pięknego ośrodka w Roztoce koło Zakliczyna za darmo prywatnej osobie.  Zachodzi przy tym duże prawdopodobieństwo korupcji. Zniszczono również czynny jeszcze kilka lat temu obiekt w Rzędzinie. Na boisku wyrosły krzewy i drzewa. Z budynku zostało wszystko rozkradzione. Jeszcze 10 lat temu swoje ligowe mecze rozgrywała tam drużyna ze Skrzyszowa. Trenowali również juniorzy Tarnovii. Hala sportowa w centrum miasta stwarza zagrożenie dla zawodników tam trenujących nie wspominając  o widoku jaki mogą zobaczyć podróżni wysiadający z dworca kolejowego.

Z klubu zostało wyrzuconych wielu fachowców oraz honorowych członków!  Oczywiście o wstąpieniu  jako członek do Stowarzyszenia „Tarnovia” można zapomnieć gdyż przyjmowani są jedynie poplecznicy obecnych władz.

Oczekuję od władz miasta a przede wszystkim Prezydenta Tarnowa Ryszarda Ścigały  - który z obowiązku ma nadzorować działalność  stowarzyszeń na terenie miasta – zainteresowania się Miejskim Klubem Sportowym „Tarnovia”, odwołania obecnych władz klubu – Zarządu i Rady Nadzorczej oraz przeprowadzenia nowych wyborów. Nie może być zgody na bezkarne niszczenie sportowego pomnika Tarnowa jakim jest bez wątpienia "Tarnovia".

Jan Szafrankiewicz

Były wieloletni zawodnik,

trener oraz działacz MKS „Tarnovia”

Zdjęcia w rozwinięciu newsa...

Hala sportowa

Wejście na stadion od strony Plantów Jakubowskiego

"Boisko" na Rzędzinie (dawny Motor)

• Komentarzy [3]
  • czytano: [1778]

autor: ToviaFans 2012-03-19 13:50:32

Profil ToviaFans w Futbolowo W pełni popieram słowa Janka! Odwołać władze! Presz z Pseudodowództwem!

autor: 1909KST 2012-03-21 14:21:00

Profil 1909KST w Futbolowo jak by nie ten zarząd to by nie było upadku tego klubu

autor: okragly 2012-03-25 17:04:21

Musisz się zalogować, aby dodawać komentarze.